Donkere dagen offensief

De dagen worden weer korter. Het basisteam Oude Maas (Hoogvliet), begint dan weer met het zogenaamde donkere dagen offensief. Dit houdt in dat er op bepaalde tijden meer dan gemiddeld toezicht is op risicovolle bedrijven. U kunt dan denken aan bedrijven die werken met voornamelijk contant geld. Van de meeste van deze bedrijven heeft de politie de openings-en sluitingstijden. Ook is het voor ons van belang dat wij beschikken oer de meest recente telefoonnummers en waarschuwingsadressen. De (risico) bedrijven waar wij van vermoeden dat dit niet meer actueel is, zullen op korte termijn met een bezoekje vereerd worden vanuit de politie.

Gelet op het feit dat veel overvallen plaatsvinden rond de openings- en sluitingstijden zal de politie extra surveilleren bij deze bedrijven. Het is gebleken dat door deze werkwijze het aantal overvallen significant is verminderd. Uiteraard is de politie ook afhankelijk van de bedrijven zelf, daarom hierbij enkele tips:

  • Wees alert op verdachte zaken bij het openen en sluiten van uw bedrijf.
  • ( verdachte personen, rondrijdende auto’s, vreemde telefoontjes)
  • Probeer bij het afromen van geld dit goed afgeschermd te doen.
  • Bij het openen en sluiten, dit met in ieder geval met twee personen te doen.
  • Bel bij iets verdachts altijd met 112.