Pilot-project voor Gadering – Hindervrij vervangen van duiker

De gemeente Rotterdam heeft een groot aantal duikers die de komende jaren vervangen moeten worden. Een deel van deze duikers liggen op locaties waar vervanging op een traditionele wijze (open ontgraving) tot grote omgevingshinder of hoge kosten zal leiden, door bijvoorbeeld het verleggen van kabels en leidingen of verkeersomleidingen.

Aannemingsbedrijf Dubbink heeft in samenspraak met de gemeente Rotterdam een methode ontwikkeld waarbij een nieuwe duiker, met grotere afmetingen, om de bestaande duiker heen wordt geperst. Tijdens het persen wordt de grond tussen beide duikers verwijderd met behulp van een spoel installatie in de snijkop. De bestaande duikerelementen worden van binnenuit afgevoerd.

In opdracht van de gemeente Rotterdam is een pilotproject opgestart voor het sleufloos vervangen van duiker D1981 aan de Klompenmakerstraat.
De hierboven beschreven methode zal in de periode van 6 maart t/m 23 maart 2017 op deze locatie in de praktijk worden gebracht. Tijdens het persen mag er geen schade aan het fietspad ontstaan en moet het verkeer ongehinderd doorgang kunnen blijven vinden. 
De berm zal wel tijdelijk worden afgezet, het fietspad blijft middels een buis begaanbaar voor de fietser.
De openbare weg blijft ook begaanbaar met een tijdelijke snelheidslimiet van 30 kilometer per uur. 
 Bent u benieuwd naar deze nieuwe techniek? Dan kunt u gerust een kijkje komen nemen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *