Succesvolle CyberSecurity-ochtend

De Samenwerkende Bedrijven Hoogvliet Gadering organiseerde op dinsdagochtend 2 mei 2017 een interessante ontbijtbijeenkomst voor al haar participanten bij Brasserie La Cocotte met als thema ‘CyberSecurity’.

Vanaf 08.00 uur waren de deuren van La Cocotte exclusief geopend voor de SBHG-participanten en haar stakeholders. Buiten een heerlijk ontbijtbuffet en de mogelijkheid om te netwerken waren er deze ochtend een tweetal presentaties over de ‘CyberSecurity’ pilot van de Gemeente Rotterdam.

Cyber Security?
Bijna driekwart van de bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf zegt in grote mate of volledig afhankelijk te zijn van ICT en bijna één op de drie bedrijven geeft aan slachtoffer te zijn geweest van cybercriminaliteit.
Toch investeren veel ondernemers in het midden- en kleinbedrijf nauwelijks in maatregelen.
Ondernemers onderschatten het risico van digitale dreigingen of kunnen zich geen voorstelling maken bij cyber- criminaliteit.

De toenemende afhankelijkheid van informatie- en communicatietechnologie maakt onze samenleving echter kwetsbaar voor misbruik en uitval. Opvallend is dat bedrijven in de retailsector momenteel bijna drie keer zoveel cyberaanvallen ervaren als die in de financiële sector, de branche die in 2015 bovenaan stond. De totale schade van cybercriminaliteit in Nederland bedraagt jaarlijks tien miljard euro.

De gemeente Rotterdam hecht er veel waarde aan dat u als ondernemer geen slachtoffer wordt van deze vorm van criminaliteit. Om ondernemers te helpen zich te wapenen tegen cybercriminaliteit is daarom een cybersecuritypakket voor MKB- ondernemers ontwikkeld. Het pakket bestaat onder meer uit een gratis veiligheidsscan op locatie voor de eerste 60 aanmeldingen, die wordt uitgevoerd door een ethische hacker van het bedrijf Tosch Automatisering, een “financieel aantrekkelijke” verzekering van AON en directe oplossingen die de IT-veiligheid van MKB- bedrijven moet vergroten.

Inmiddels hebben er al tientallen ondernemers het aanvraagformulier voor een gratis veiligheidsscan ingevuld. Zij worden eerdaags benaderd voor een afspraak.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *