Overlast muizen en ratten

Hoe voorkom je overlast van muizen en ratten?

Bij de parkmanager zijn er de afgelopen weken meerdere meldingen binnengekomen dat men overlast ervaart van ongedierte. Overlast van muizen en ratten komt hoofdzakelijk doordat er geen rekening mee wordt gehouden. Er wordt soms zeer nonchalant om gegaan met voedsel en opgeslagen materialen.

Daar waar mensen leven, leeft ook ongedierte, en dat is niet voor niets. De mens biedt ongedierte (vaak onbewust) voedsel, drinken en onderdak. Door er bewuster mee om te gaan kan er veel overlast van ongedierte worden voorkomen. Het is daarom belangrijk dat bedrijven hun directe omgeving goed schoon houden zodat ongedierte zo weinig mogelijk aanleiding krijgt om zich te nestelen. Een aantal tips:

– Bewaar afval in een metalen of zwaar plastic container met afgesloten deksel en onderkant.
– Plaats vuilniszakken/containers kort voor het ophalen pas buiten en dus niet s’nachts al op straat.
– Verwijder dichte begroeiing rondom uw pand. Muizen of ratten kunnen zich er onder schuil houden.
– Sla voedsel op in afgesloten metalen of glazen potten die goed afsluiten.
– Strooi geen voer voor vogels
– Inspecteer uw pand op openingen, gaten en kieren rondom, binnen en in de kelder.
– Zorg dat deuren en ramen goed afsluiten.
– Ruim opslagplaatsen op. Voorkom dat muizen of ratten zich daar kunnen nestelen.

De parkmanager heeft op korte termijn een inventarisatie gepland staan met de accounthouder ongediertebestrijding van de Gemeente Rotterdam. Hij komt inventariseren of er sprake is van een toename en gezamenlijk worden de mogelijke oplossingen in beeld gebracht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *