Toekomst bereikbaarheid Rotterdam?

R10-werkgeversnetwerk bespreekt toekomstige bereikbaarheid regio Rotterdam.

Hoe houden we de Rotterdamse regio bereikbaar, ook in de toekomst? Die vraag stond op 15 mei centraal tijdens een bijeenkomst van het R10-werkgeversnetwerk over slimme mobiliteit, georganiseerd door VNO-NCW regio Rotterdam, De Verkeersonderneming en Deltalinqs. Naast verschillende presentaties over mobiliteitsontwikkelingen in het havengebied gaven Floor Vermeulen, gedeputeerde provincie Zuid-Holland en Christel Mourik, wethouder gemeente Nissewaard hun visie op wat er nodig is om te voorkomen dat de regio dichtslibt.

Elke 4 jaar maakt het ministerie van Infrastructuur en Milieu een Nationale Markt- en Capaciteitsanalyse (NMCA), een voorspelling over de toekomst de Nederlandse mobiliteit. Begin mei was de conclusie uit de analyse luid en duidelijk: “Nederland slibt dicht. Wen er maar vast aan: in 2040 staat Nederland vast”. Dat geldt niet alleen voor de weg, maar ook voor het spoor. Daarom roepen Mobiliteitsallianties, waaronder Deltalinqs en VNO-NCW het nieuwe kabinet op om te blijven investeren. Ook Floor Vermeulen is duidelijk: “Eén miljard extra is wat mij betreft het minimum. Er moet meer geld komen voor verbetering van de infrastructuur, zoals de verbreding van de A20 en A15 naar Gorinchem, maar ook voor programma’s als Beter Benutten. Overigens is de bereikbaarheid van de Rotterdamse haven ten opzichte van andere havens goed.”

Meer informatie: website Zuid-Holland