Vrachtwagens direct weg bij pech

Vrachtwagens met pech op de ring van Rotterdam moeten voortaan mogelijk langer op reparatie wachten of worden direct weggesleept. Rijkswaterstaat, bergingsbedrijven en transportorganisaties hebben dat met elkaar besloten. Deze nieuwe aanpak moet ervoor zorgen dat de files bij dit soort pechgevallen afnemen.

Gemiddeld een keer dag strandt een vrachtwagen ergens op de ring van Rotterdam met pech. Om de wagen te repareren op de vluchtstrook moeten er minimaal een of vaak zelfs twee rijstroken worden afgekruist.

De doorstroming komt dan ernstig in problemen en er ontstaan files. Zeker tijdens de spits zorgt dat voor grote problemen. Ook kost het veel geld.
Een betere coördinatie van Rijkswaterstaat en de chauffeur en monteur is de oplossing. Er moet dus anders dan tot nu toe gewerkt worden door de monteurs.

Er is nu een proef gestart. De vrachtwagenmonteur moet niet eerst zelf aan de slag gaan, maar gelijk overleggen met de verkeerscentrale wat de juiste aanpak is.
De oplossing kan zijn dat de vrachtwagen op de vluchtstrook langer moet wachten op reparatie. Ook kan worden besloten de wagen direct weg te slepen en op een andere locatie te repareren.

De proef duurt een paar maanden. Als het werkt wordt het principe mogelijk ook in andere delen van het land ingevoerd.

Bron: rijnmond.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *