30 oktober: CyberSecurity Bijeenkomst

De directie veiligheid van de Gemeente Rotterdam organiseert in samenwerking met Tosch Automatisering, AON en diverse ondernemerscollectieven ‘van Zuid’ op maandagavond 30 oktober 2017 een informatiebijeenkomst voor ondernemers en winkeliers in het Maasgebouw van Stadion Feyenoord met als thema ‘CyberSecurity’.

Cybercrime is in de afgelopen jaren een steeds groter probleem geworden.
De computer en internet zijn niet meer weg te denken uit Nederlandse winkels en bedrijven. En omdat winkel- en bedrijfsprocessen meer en meer digitaal worden afgehandeld, neemt ook de kans op online criminaliteit sterk toe.

Met de recente gebeurtenissen van de ransomware-aanval op de APM Terminals in ons achterhoofd hecht de gemeente Rotterdam er veel waarde aan dat u als ondernemer/winkelier geen slachtoffer wordt van deze vorm van criminaliteit. Om ondernemers te helpen zich te wapenen tegen cybercriminaliteit is daarom een cybersecuritypakket voor MKB-ondernemers ontwikkeld.

Het pakket bestaat onder meer uit een gratis veiligheidsscan op locatie, die wordt uitgevoerd door een ethische hacker van het bedrijf Tosch Automatisering, een ‘financieel aantrekkelijke’ verzekering van AON en directe oplossingen die de IT-veiligheid van MKB-bedrijven moet vergroten.

Tijdens deze avondbijeenkomst in het Maasgebouw van Stadion Feyenoord die voor winkeliers en ondernemers uit Rotterdam-Zuid gratis te bezoeken is worden de aanwezigen door een ‘ethische hacker’ geïnformeerd over de risico’s en worden enkele praktijkvoorbeelden uit de regio samen met u onder de loep genomen.

U komt meer te weten over termen als ‘Cyberafpersing’, ‘Defacing’, ‘E-fraude’, ‘Identiteitsfraude’, ‘Phishing’, ‘Voorschotfraude (419-fraude) en ‘Ransomware’.

Een zeer interessante en informatieve bijeenkomst gecombineerd met ruime netwerkmogelijkheden.
Let op: De Gemeente Rotterdam biedt alleen de 1e 60 ondernemers een gratis veiligheidsscan aan!

Programma:
17.30 uur: Inloop met broodje
18.30 uur: Presentatie Tosch Automatisering
19.45 uur: Presentatie AON Verzekering
20.15 uur: Ondernemersborrel
21.15 uur: Einde bijeenkomst

Locatie : Maasgebouw Stadion Feyenoord, Van Zandvlietplein 1, 3077 AA ROTTERDAM.
Aanmelden : U dient zich te allen tijde aan te melden voor dit event. Dit kan via parkmanager@gadering.nl

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *