Parkeren van grote voertuigen op Gadering

Op het bedrijventerrein Gadering gelden regels voor het parkeren van grote voertuigen.
Vanwege het stopverbod achter de stadsgevangenis (Beurtschipperstraat) is de vraag naar parkeerplaatsen voor vrachtwagens op bedrijventerrein Gadering toegenomen. Daarom is de bebording, in samenwerking met de Politie, Toezicht en Handhaving, en gebied Hoogvliet de afgelopen weken aangepast. Er zijn parkeerplaatsen voor vrachtwagens gemaakt. Zodat chauffeurs, indien nodig i.v.m. wettelijk toegestane rijtijden, ook overdag rust kunnen nemen.

Daarbij worden er veelvuldig trailers, aanhangwagens en keetwagens geparkeerd. Het parkeren van een trailer op een vrachtwagenparkeerplaats, aangegeven met het bord E08c, is verboden. Op reguliere parkeervakken, zonder specifieke toewijzing naar voertuigsoort, is het parkeren van max. 3 dagen toegestaan. Politie, T&H en gemeente Rotterdam zullen hierop gaan handhaven.

Er zijn parkeerplaatsen voor vrachtwagens bij gekomen:
1. op de Pottenbakkerstraat aan de zuidzijde,
2. Suikerbakkerstraat aan de westzijde ten noorden van de Oppermanstraat, en
3. Suikerbakkerstraat aan de oostzijde tussen de Oppermanstraat en de Klompenmakerstraat,
4. aan de Oudelandseweg zuidzijde
5. en aan de Beurtschipperstraat oostzijde, tegenover de stadsgevangenis, het betreft hier geen parkeervakken maar parkeren langs de (hoge) band.

In de Leerlooierstraat en Schrijnwerkerstraat zijn de vrachtwagenparkeerplaatsen ook bestemd voor bussen.
Voor al deze locaties geldt dat alleen daar mag worden geparkeerd waar de verkeersborden dat, in combinatie met het onderbord, aangeven. Directe aanleiding is om de verkeersveiligheid, bedrijfsvoering, leefbaarheid en beoogde uitstraling van bedrijventerrein Gadering te kunnen waarborgen.

bord E08c

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *