Permanente gele lijn Beurtschipperstraat

PI Hoogvliet: Stopverbod groot succes!

Sinds een jaar is het op de Beurtschipperstraat achter de Stadsgevangenis in Hoogvliet verboden om stil te staan met een voertuig. De gele lijn die hiervoor met verf was aangebracht is onlangs permanent met een brander op de trottoirbanden gesmolten en nu nog beter zichtbaar.

Het stopverbod is een groot succes volgens medewerkers van de PI Hoogvliet.
Er moest voorkomen worden dat mensen spullen over de muur van de gevangenis gooiden. Het gevangenispersoneel had tot vorig jaar veel last van dit soort ongeoorloofde pakketjes van bekenden of familieleden. Het ging vaak om telefoons of drugs, die over de muur op de luchtplaats van de gevangenis werden gegooid.

Om het verbod om stil te staan mogelijk te maken heeft de gemeente een alternatieve locatie aan moeten wijzen voor de caravans en aanhangers. De Beurtschipperstraat werd vaak gebruikt als parkeerplek voor vrachtwagens en aanhangers. Door het verbod om stil te staan is de Beurtschipperstraat een zeer overzichtelijke straat geworden en zijn overtreders beter te zien op camera’s. Sindsdien worden er aanzienlijk minder voorwerpen over de gevangenismuren gegooid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *