Predicaat ‘excellente’ school voor PENTA college

Groot compliment voor bij SBHG aangesloten PENTA college

Het PENTA college CSG Hoogvliet heeft onder het toeziend oog van Sven de Langen, wethouder Onderwijs, jeugd en zorg, de Raad van bestuur, het personeel en de leerlingen onlangs het predicaat “Excellente School” mogen ontvangen.
Een groot compliment voor het PENTA college dat tevens aangesloten is bij de SBHG om de verbindingen tussen stagiaires en het lokale bedrijfsleven te vergroten. ‘Natuurlijk zijn wij hier super trots op!‘, aldus Reinier Mourik, directeur van de school.

Van Mourik: ‘Zes jaar geleden zijn we met een nieuwe schoolleiding letterlijk en figuurlijk gaan bouwen aan een vernieuwde en goede school. Afgelopen jaar ontvingen wij al het predicaat “Goed” van de onderwijsinspectie. Dit is sinds 2017 een voorwaarde om uiteindelijk Excellent te kunnen worden. Na het indienen van ons excellentieprofiel, mochten we in juli naar Den Haag voor een eerste kennismaking met de jury Excellente Scholen. In oktober kregen we een schoolbezoek van de jury. De jury sprak met leerlingen, docenten en de schoolleiding. Ook werden er lessen bezocht. In december ontvingen wij een lovend juryrapport. Deze was echter nog zonder eindconclusie, maar wel als laatste zin: “Dat de school zich bewust is dat ze een zorgplicht hebben voor ieder mens en dat ieder mens er mag zijn”.  Het was tot vandaag erg spannend of we Excellent verklaard zouden worden.’

Onlangs ging dan ook de vlag uit bij het PENTA college CSG Hoogvliet. Sven de Langen, wethouder Onderwijs van de Gemeente Rotterdam-Hoogvliet kwam het koffertje met daarin het plakkaat ‘Excellente School’ brengen. Onder luid gezang ‘We are the Champions’ en met afsteken van de confettikanonnen werd het koffertje door de directie en een oud-directielid geopend. Daarna was er voor alle leerlingen een tompouce, natuurlijk met het logo van de Excellente School daarop.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *