Windturbines rond Gadering?

Informatiebijeenkomst goed bezocht

Op 15 november jl. vond bij Brasserie La Cocotte de 1e informatiebijeenkomst plaats over de mogelijke komst van windturbine(s) in ons gebied. De aanwezigen participanten werden bijgepraat door het SBHG-bestuur en de projectleider windenergie van de gemeente Rotterdam.

Door de Provincie Zuid-Holland zijn er veel gebieden in Rijnmond aangewezen waarin windenergie een plaats moet krijgen. Wanneer men inzoomt op de omgeving van Hoogvliet-Gadering is de omgeving langs de A15 als potentieel plaatsingsgebied aangewezen voor 4 windturbines. (zie afbeelding, rood gearceerd gebied).
Bedrijventerrein Gadering valt gedeeltelijk binnen dit rood gearceerde gebied. Binnen dit gebied zitten delen van de gemeente Rotterdam (1 windturbine) en de gemeente Albrandswaard (3 windturbines), er ligt een gezamenlijke taak om de plaatsing van deze windturbines zo goed als mogelijk te laten verlopen.
Van deze informatieavond is een verslag gemaakt. Deze is voor participanten die niet aanwezig zijn geweest op te vragen bij parkmanager Danny Houtman.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *