Rotterdam wordt klaargestoomd voor ‘harde brexit’

Op diverse ‘grenslocaties’ binnen Rijnmond (o.a. Maasvlakte, Hoek van Holland, Vlaardingen) wordt hard gewerkt aan extra opstelplaatsen voor vrachtwagens voor als de zogeheten ‘harde brexit’ door zou gaan. Dit is nodig om rondzwervende vrachtwagens bij de douane te voorkomen. De extra opstelplaatsen moeten op 29 maart af zijn, de datum waarop de mogelijkheid van een brexitdeal vervalt. Dit houdt in dat import en export van producten strengere regelgeving krijgt.

Uit een simulatie, georganiseerd door gemeente Rotterdam, bleek onlangs dat in het ergste geval 16 tot 32 procent van de vrachtwagens hun papieren niet in orde hebben na de Brexit.

Op bedrijventerrein Gadering gelden regels voor het parkeren van (grote) voertuigen.
Vanwege het stopverbod achter de stadsgevangenis (Beurtschipperstraat) is de vraag naar parkeerplaatsen voor vrachtwagens op bedrijventerrein Gadering toegenomen. Hierdoor is vorig jaar de bebording, in samenwerking met de Politie, Toezicht en Handhaving, en gebied Hoogvliet aangepast. Er zijn parkeerplaatsen voor vrachtwagens gemaakt. Zodat chauffeurs, indien nodig i.v.m. wettelijk toegestane rijtijden, ook overdag rust kunnen nemen.

Brexit en Gadering?
Omdat de mogelijkheid bestaat dat vanwege de ‘harde brexit’ meer vrachtwagens ook bedrijventerrein Gadering bezoeken heeft de SBHG er bij Toezicht en Handhaving op aangedrongen strenger te gaan controleren op foutief parkeren/ dubbel parkeren en uitstallingen op de openbare weg.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *