Rotterdam op 2e plaats in top 250 groeibedrijven

In de ranglijst van snelgroeiende bedrijven in Nederland is Rotterdam vertegenwoordigd met 22 bedrijven. Alleen Amsterdam doet het beter met 39 bedrijven.

Rotterdam is met de haven een economische motor van nationaal belang, maar staat pas sinds kort ook bekend als een goede vestigingsplaats voor jonge en ambitieuze bedrijven. Coolblue is het hoogst genoteerde Rotterdamse bedrijf in de Top 250 Groeibedrijven met een zevende plaats. In de periode 2015 – 2018 was het gemiddelde groeipercentage van Coolblue 32 procent en kwamen er 1.557 banen bij.

Nummer één is Picnic. Het bedrijf is de afgelopen drie jaar met 1.697 banen gegroeid. Picnic is gedurende de afgelopen drie jaar een aantal keren verdubbeld in aantal medewerkers. De tweede plaats is voor Takeaway, in Nederland beter bekend als Thuisbezorgd.nl. Op de derde plek zien we cosmetica- en badproductenzaak Rituals. Picnic-topman Michiel Muller komt wèl uit Rotterdam, maar alle drie deze bedrijven hebben hun hoofdkantoor in Amsterdam.

ROTTERDAM OP TWEEDE PLAATS MET 8,8 PROCENT

Van de 250 bedrijven uit de lijst komen er 62 uit Noord-Holland, waarvan 39 uit Amsterdam. Gevolgd door Zuid-Holland met 52 bedrijven, waarvan 22 uit Rotterdam. Noord-Brabant staat op de derde plaats met 48 bedrijven. Amsterdam gaat aan kop met 15,6 procent van de ranglijst, direct gevolgd door Rotterdam met 8,8 procent. De stad Utrecht volgt als derde met 4,4 procent van de bedrijven uit de ranglijst. Eindhoven met 3,6 procent en Den Bosch met 2,4 procent staan op plek vier en vijf.

De Top 250 Groeibedrijven is onlangs gepresenteerd tijdens het jaarevenement van nlgroeit, een programma van onder meer het ministerie van economische zaken voor het midden- en kleinbedrijf in Nederland dat wil groeien.

TOP 250 SCALE-UPS 2019

De ranglijst is samengesteld door het Erasmus Centre for Entrepreneurship en de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit Rotterdam De Top 250 Groeibedrijven brengt in beeld welke bedrijven de meeste banen creëren. Ook kijken de onderzoekers naar omzet. Bekijk de volledige lijst met Top 250 Groeibedrijven. Meer informatie over de Top 250 Scale-ups 2019 en het insights report vind je hier: https://ece.nl/top250scaleups2019/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *