Aanpak ondermijnende criminaliteit

De gemeente Rotterdam werkt samen met onder andere de politie, het Openbaar Ministerie (OM), de Belastingdienst, bewoners, Verenigingen van Eigenenaren (VvE’s) en (georganiseerde) ondernemers om ondermijnende criminaliteit te signaleren, te voorkomen en aan te pakken.

Wat is ondermijning?
Criminelen maken gebruik van diensten van de bovenwereld. Boven- en onderwereld raken zo met elkaar verweven.
Door de invloed en druk die criminelen zo op onze samenleving kunnen uitoefenen raken normen vervaagd en neemt het gevoel van veiligheid en leefbaarheid af. Dit wordt ook wel ondermijning genoemd.

Ondermijning in Rotterdam?
Het verbeteren van de veiligheid is en blijft één van de hoogste prioriteiten van gemeente Rotterdam. Voor het gemeentebestuur staat voortzetting van de succesvolle veiligheidsaanpak centraal.
Eén van de meest in het oog springende methoden waarmee Rotterdam de onveiligheid bestrijdt, is de inzet van stadsmariniers. Het zijn ‘superambtenaren’. Speciaal door het college van burgemeester en wethouders aangesteld om de hardnekkige veiligheidsproblemen in bepaalde gebieden op te lossen.
Stadsmarinier van Gennip heeft de portefeuille ‘ondermijning’ in beheer en werkt in teamverband hard aan resultaten.

Ondermijning op Bedrijventerrein Gadering?
Eind mei 2019 heeft Danny Houtman, parkmanager van bedrijventerrein Gadering, een gesprek gevoerd met leden van het regionale ondermijningsteam inclusief stadsmarinier van Gennip. 

De aanpak ondermijning op bedrijventerreinen is elders in Rotterdam al jaren succesvol. Reden genoeg voor hen om de ‘scoop’ te vergroten en zich ook te gaan focussen op andere bedrijventerreinen in onze regio, waaronder ook bedrijventerrein Gadering.
Het gesprek met de parkmanager was een kennismakingsgesprek. De parkmanager heeft het team ingelicht over hoe de SBHG is georganiseerd en hoe het parkmanagement een preventieve werking heeft. Tot slot zijn de ontwikkelingen/ aandachtspunten met elkaar gedeeld.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *