Snelheid Klompenmakerstraat

Bij de parkmanager komen regelmatig berichten binnen over de snelheid op de Klompenmakerstraat. Een onderwerp dat daarom regelmatig terugkeerde in het overleg Veilig Ondernemen (VO) Gadering en er toe heeft geleidt dat er een SID heeft gehangen van 4 april 2019 tot 4 juli 2019.

SID?
Bij meldingen over snelheid wordt in het Verkeersoverleg geadviseerd om op bepaalde locaties in het gebied Snelheid Indicatie Displays (SID) neer te hangen. Deze displays blijven gedurende een periode van 3 maanden op de aangewezen locatie staan. 4x per jaar gedurende 3 maanden wordt in Rotterdams-gebied een locatie aangewezen.

De display geeft op een scherm aan wat de indicatieve snelheid op dat moment is en geeft afhankelijk van de toegestane snelheid aldaar een groene of rode duim. Na 3 maanden worden de bestanden uitgelezen. De uitkomsten hiervan worden teruggekoppeld in het Verkeersoverleg waarna geadviseerd wordt welke maatregelen genomen kunnen worden als blijkt dat de V85 (85% van het gemeten verkeer rijdt niet harder dan de V85) tien procent hoger is dan de toegestane snelheid.

De uitkomsten van de SID aan de klompenmakerstraat zijn als volgt:

De toegestane maximumsnelheid is 50 km/u.
De gemeten gemiddelde snelheid is 42 km/u (dit is incl. vrachtverkeer) dus geeft een ietwat vertekend beeld. De V85 laat tenslotte ’55’ zien. Er wordt dus harder gereden dan toegestaan maar niet in die verstande dat er direct (infrastructurele) maatregelen toegepast kunnen worden. Op een bedrijventerrein is dat vanzelfsprekend lastiger door te voeren.
Wel zal de handhaving zich in eerste instantie extra gaan richten op de grote snelheidsovertreders en blijft het onderwerp de aandacht van de SBHG/ parkmanager houden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *