Het wordt weer eerder donker

Donkere Dagen Offensief ook op Gadering
We gaan de strijd aan met inbrekers! In de wintermaanden wordt namelijk veel vaker ingebroken dan in andere periodes van het jaar. Voor veel Nederlanders staat de ingang van de wintertijd voor “een uur extra slapen”. Maar waar u als ondernemer/ pandeigenaar rekening mee dient te houden, is dat wintertijd gelijkstaat aan inbraaktijd. De donkere dagen van het jaar vormen namelijk een ideale situatie voor inbrekers.

Om de Nederlandse bevolking attent te maken op deze verhoogde risico’s, is de overheid samen met haar beveiligingspartners een donkere dagen offensief gestart. Politie korpsen, gemeentes en preventie partners zoals parkmanagement-organisaties hebben de handen ineen geslagen. Samen is er een landelijk Donkere Dagen Offensief gestart om ondernemers / pandeigenaren te attenderen op de gevaren en het extra beveiligen van hun pand.

Extra maatregelen voor Gadering
Ook de Gemeente Rotterdam, politie Rijnmond en de collectieve beveiliger van de SBHG (STIPT Beveiliging) hebben extra maatregelen aangekondigd om de veiligheid van onze ondernemers te verhogen. Dit uit zich bijvoorbeeld door extra surveillance rondes in te zetten op gezette tijden (‘hottimes’) en op risicovolle locaties (‘hotspots’). Daarbij kan gedacht worden aan de sluitingstijden van ondernemingen op koopavonden en plaatsen die populair zijn onder criminelen.
De afdeling Schoon van de Gemeente Rotterdam is vorige week druk bezig geweest met het verwijderen van onkruid op verharding, rondom schampblokken en langs gevels & hekken. Een schonere omgeving werkt preventief! Maar u kunt zelf ook veel doen aan goede preventieve maatregelen, denk hierbij aan:

  • Leg kostbare apparatuur (laptop, pc, tablet, mobiel) uit het zicht.
  • Bewaar geen contant geld uw pand.
  • Heb je struiken rondom je pand? Zorg ervoor dat deze gesnoeid zijn, zodat je pand voor buren en voorbijgangers goed te zien is.
  • Zorg voor goede buitenverlichting. Bijvoorbeeld een lamp met schemerschakelaar of bewegingssensor.

Heeft u vragen over dit artikel of wilt u in gesprek met STIPT Beveiliging die op bedrijventerrein Gadering de collectieve surveillance verzorgt neemt u dan contact op met Danny Houtman, parkmanager van bedrijventerrein Gadering.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *