Minder papier in de brievenbus

Wél of juist géén ongeadresseerde reclame in de bus? Dat wordt vanaf 1 januari 2020 op een nieuwe manier geregeld. De gemeenteraad heeft besloten dat bewoners (en ondernemers) standaard nog wel huis-aan-huisbladen in de bus ontvangen maar geen reclamefolders meer.
 

Toch reclamedrukwerk in de bus?
Wie wél graag reclamedrukwerk wil ontvangen, plakt een Ja/Ja-sticker op de bus.
Wie juist niets meer wil ontvangen, ook geen huis-aan-huisbladen, gebruikt een Nee/Nee-sticker. Beide stickers zijn gratis af te halen bij een van de Stadswinkels of publiekslocaties van de gemeente. De huidige stickers zijn ook nog geldig.

Met het nieuwe systeem hoopt het stadsbestuur ongeveer drie miljoen kilo per jaar te besparen. “Huishoudens zonder sticker op de brievenbus ontvangen nu jaarlijks 34 kilo ongevraagde reclamefolders in de bus”, licht wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) toe. “Dat is een onnodige belasting van het milieu en voor veel mensen een irritatie. Daar maken we met dit nieuwe systeem een eind aan.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *